Skip to main content

De droombadkamer

Op Pinterest & Instagram komen de mooiste interieurs voorbij, waaronder ook de meest luxe, bijzondere en geweldige badkamers. Het zijn platformen waar je urenlang kunt kijken, inspiratie kunt opdoen en foto's kunt verzamelen van badkamers die jij mooi vindt. Type een stijl-, kleur of model in de zoekbalk en je krijgt oneindig veel foto's van de meest mooie badkamers. De ene badkamer is nog bijzonderder dan de andere. Skandinavisch design in lichte en zachte poedermatte tinten, hotelchique badkamers uitgevoerd in rijke en exclusieve materialen, zoals zeldzame marmers, glinsterende mozaïeken en kranen uitgevoerd in edelmetalen. Of wat denk je van een industriële badkamer. Uitgevoerd met zwarte stalendouchedeuren, robuuste materialen, betonnen wastafels en zwarte kranen. Je vindt het er allemaal.

Goed...., je hebt een prachtige verzameling foto's verzameld in een map voor je toekomstige badkamer op Pinterest. Wat dan? Hoe krijg je een badkamer met een uitstraling zoals op de foto's van Pinterest? Waar haal je al die mooie materialen vandaan en wie kan je helpen om de juiste keuzes te maken? Op die zoektocht ben je dus ook op mijn website terechtgekomen. En ik help je graag bij al die keuzes en het maken van een mooi ontwerp voor jouw droombadkamer.

In de afgelopen jaren heb ik vele prachtige interieurs en badkamers mogen ontwerpen. In allerlei stijlen, afmetingen en uitvoeringen. Sommige van die badkamers heb je misschien wel voorbij zien komen op Pinterest,  in een woonmagazine of in een woonprogramma. Het is voor een ontwerper geweldig als de ontwerpen zo mooi gepresenteerd worden en voor een groot publiek als inspiratuie kunnen dienen. Maar de meeste voldoening haal ik uit de blijdschap van de opdrachtgevers als het interieurproject naar volle tevredenheid is afgerond.

 mgl9992 hdr pano 7b159

Hoe werkt het maken van een interieurontwerp?

Als je nog nooit hebt samengewerkt met een interieurontwerper dan vraag je je natuurlijk af hoe zo'n traject verloopt. In de basis zal het traject als volgt verlopen:

  • De kennismaking: Allereerst plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat doe ik bij voorkeur op locatie in de woning. Zo kan ik zien hoe jullie wonen en wat jullie stijl is. Het kan natuurlijk zo zijn dat je woonstijl compleet anders mag in de badkamer. Dat bespreken we dan natuurlijk nog wel. Ik vind het leuk om te zien en horen wat jullie ideeën zijn, welke vragen jullie hebben en hoe ver jullie al zijn in het traject.
  • De offerte: Op basis van het kennismakingsgesprek maak ik een offerte waarin ik omschrijf wat ik voor jullie kan betekenen en voor welke prijs ik dat kan doen. Deze offerte stuur ik per mail zodat jullie er rustig over na kunnen denken. De keuze is volledig aan jullie of je gebruik wilt maken van mijn diensten.
  • De opdracht: Als jullie akkoord geven voor de opdracht dan ben ik daar natuurlijk heel blij mee. Vaak heb ik tussen het kennismakingsgesprek en het moment waarop ik akkoord krijg al allerlei ideeën in mijn hoofd met creatieve elementen voor jullie badkamer. Het is voor mij super leuk om die ook daadwerkelijk voor jullie uit te mogen gaan werken.
  • Het ontwerpproces: Met de mix van jullie input en wensen, mijn creativiteit, passie en vakkennis werk ik een badkamerontwerp uit. En ik leg de lat meteen hoog voor mijzelf. Het schetsontwerp, dat ik ga presenteren, gaat bij jullie direct een enthousiaste reactie opleveren. Met grote regelmaat hoor ik "WOWW", "Wat gaaf, "Is dat onze nieuwe badkamer?!" en "je hebt onze verwachtingen overtroffen!". Daar word ook ik blij van. Natuurlijk kan het voorkomen dat ik nog wat moet aanpassen en dat er op detailniveau nog nadere invulling nodig is. En dat kan uiteraard ook. Sterker nog..., ik wil graag precies weten wat jullie ervan vinden zodat ik het plan 100% naar wens kan maken. Klinkt dat goed? Het wordt nog beter...!
  •  Het vervolgtraject of pluspakket: Het uiteindelijke ontwerp is helemaal in een 3D model uitgewerkt, met verlichting, materialen, kleuren, raamdecoratie, stopcontacten, etc... Zo kun je precies zien hoe de badkamer gaat worden. Maar ook de aannemer, tegelzetter en installateur weten al meteen wat er van ze verwacht wordt. Samen met de maatschetsen die ik voor je uitwerk en de technische informatie die de leverancier van het sanitair, kranen en materialen aanlevert hebben ze alle informatie om de badkamer te kunnen bouwen. En mocht er toch nog een vraag zijn dan ben ik altijd bereikbaar voor een advies, hulp of antwoord. Hoe fijn is het als iemand snel reageert op een mail en zorgt dat je verder kunt? Dat mag en kun je van mij verwachten. Voordat er aan de bouw kan worden begonnen help ik je bij het aanvragen van offertes voor de materialen en de verbouwingskosten. Je wilt natuurlijk wel weten of alles binnen het budget past. Natuurlijk heb ik in mijn ontwerp al rekening gehouden met het budget, maar omdat een verbouwing van een badkamer veel werk is en gemiddeld wel een week of 3 duurt, kunnen de verbouwingskosten al een behoorlijke hap uit je budget nemen. Zeker in een tijd waarin de prijzen toch al veel stijgen is het goed om te weten wat je kunt verwachten. Daarnaast is er zoveel leverbaar aan sanitair en kranen dat daarin altijd wel een keuze te maken is die bij het budget past. En als er voldoende budget is kan ik je ook helpen aan hele mooie materialen en merken die je niet overal ziet en die de badkamer nog bijzonderder kunnen maken.

11

Een badkamer die zo op Pinterest kan.

Elk project is uniek en zo benader ik het ook. Dus de werkwijze kan afwijken van hetgene dat ik in dit blog heb beschreven. Ik ben flexibel en pas me aan waar dat nodig of wenselijk is. Alles om het optimale resultaat te behalen. Dat maakt elke opdracht bijzonder en zo blijft het leuk om te doen. Het lijkt me super om voor jou en samen met je aan een nieuw project te beginnen. Wellicht staat jouw badkamer dan binnenkort wel in een woonmagzine.  Ben je enthousiast geworden en wil je ook een badkamer die zo op Pinterest of Instagram kan? Mail me dan jouw wensen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 


Laatste wellness blog artikelen

19 juni 2023

Het Perfecte Interieur voor Jouw Prive Spa: Luxe, Stijl en Ontspanning

Een privé-spa is een oase van rust en ontspanning, waar je kunt ontsnappen aan de drukte va...
19 mei 2023

Een keukenontwerp op maat

Welkom bij mijn weblog! Vandaag wil ik graag de voordelen bespreken van het laten ontwerpen van j...
19 april 2023

Badkamerverlichting: Verlicht je Badkamer met Stijl en Functionaliteit

Badkamerverlichting speelt een essentiële rol in het creëren van een sfeervolle en functionele ru...