Skip to main content
Inrichting privé spa interieur privé spa

De beste indeling voor een privé spa

Bij de inrichting van een privé spa is een functionele indeling de basis waarop het ontwerp kan worden afgestemd. Voor een kleine privé spa heb je in ieder geval de volgende ruimtes nodig om tot een goede indeling te komen:

  • Ontvangstruimte
  • Toiletruimte
  • Wellnessruimte
  • Technische ruimte
  • Ruimte voor opslag en schoonmaakmiddelen

De ontvangstruimte

De entree is een belangrijke ruimte, want hier krijgen de gasten de eerste indruk van je eigen privé spa. Een mooie entree is dus een “must”. Als ik naar mij favoriete wellness ga is het eerste dat mij opvalt als ik binnenkom de heerlijke wellnessgeur die ze gekozen hebben voor de ruimte. Zachte loungemuziek op de achtergrond en een vriendelijk gezicht dat me welkom heet zorgen ervoor dat ik me gelijk ontspannen voel.In de ontvangstruimte hoort ook een klein zithoekje waar de gasten even kunnen wachten, of waar je ze uitleg geeft over de wellness onder het genot van een kopje koffie of thee.

loff shop 70037

Als er ruimte is voor een kleine shop is dat een goede optie voor een stukje extra omzet. Je kunt er specifieke geuren, scrubzout en dergelijke verkopen die de gasten in de wellness al hebben kunnen uitproberen. Gasten nemen graag een herinnering mee.Het winkeltje hoeft niet groot te zijn. Een paar mooie wandplanken kunnen al dienst doen als display.

De toiletruimte

Zodra de gasten van de entree door de deur naar de wellness gaan, komen ze in een gang met toegang tot de wellness en een toiletruimte. Deze kleine toiletruimte is bij uitstek geschikt om een designstatement te maken. Je kunt er echt iets bijzonders van maken. Kies een thema dat aansluit bij de look & feel van de wellness. Met mooie materialen, kleuren en sfeervolle verlichting maak je hier al het verschil. Denk ook hier weer aan geurstokjes, een fijne handzeep en handcrème die je weer kunt verkopen in je shop. Leg opgerolde handdoekjes neer waar de gasten de handen mee kunnen afdrogen in plaats van een handdoekrol.En als er ruimte genoeg is kun je overwegen om een dames en een herentoilet te maken.

deh. bewerkt 28 min

De Wellnessruimte

Als de deur naar de wellness open gaat is het in alle opzichten genieten voor je gasten. De aangename temperatuur, heerlijke geuren en uitnodigende baden en sauna’s staan voor ze klaar.Alles goed ingedeeld en een interieur dat in alle opzichten klopt en waar de zintuigen geprikkeld worden. Goede verlichting bepaalt de sfeer. Donker en intiem met veel indirecte verlichting of juist helder en licht met veel direct licht en heldere tinten, in een “Ibiza stijl” interieur. Welke stijl kies jij voor jouw eigen privé spa?

Qua wellnessitems is er een grote keuze en een keur aan mogelijkheden leverbaar. Maar welke keuze voor de inrichting van je privé spa kun je het beste maken? In ieder geval een sauna of infraroodcabine, regendouche, afkoeldouches, whirlpool en een loungbed of -bank zijn goede items om toe te passen. Als er meer ruimte en budget beschikbaar is kun je nog kiezen voor een stoombad, ook wel hamam genoemd, Sunshower, plungepool of zwembad.

f5

Kies je voor op maat gemaakte items dan kun je het bijzonder maken en op alle wensen afgestemd. Standaard keuzes zijn er volop te maken, maar hou er dan wel rekening mee dat de meeste standaard wellness apparaten alléén geschikt zijn voor particulier gebruik. Verkopers van wellnessapparatuur doen vaak voorkomen dat het prima toe te passen is in een privé spa, maar realiseer je dat de verkopers vaak op provisiebasis werken en soms meer denken aan hun eigen verkoopbonus dan aan jouw bedrijf.

In je privé spa zullen de items intensief en dagelijks meerdere uren gebruikt worden door verschillende gasten. Kies dan voor een goede kwaliteit en zorg dat het voldoet aan eisen die je van een professioneel product mag verwachten. De extra investering die je hiervoor doet zal zich later met gemak terugbetalen. Ga naar een echte specialist met vakkennis, eigen monteurs en een goede servicedienst. Snelle slijtage en dus dure vervanging van items, hoge energiekosten door bijvoorbeeld gebruik van goedkope systemen in de jacuzzi en storingen van je apparatuur waardoor je tijdelijk geen gasten kunt ontvangen. Dat wil jij toch ook graag voorkomen? Laat mij jou adviseren in de beste keuzes voor de inrichting van jouw wellness of privé spa.

De technische ruimte

Technische installaties nemen tegenwoordig steeds meer ruimte in. Dat komt mede door de groei van energiebesparende mogelijkheden zoals warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen.

Bij het ontwerp van de indeling wordt hier door mij al rekening mee gehouden. Samen met de erkende installateur en leveranciers van de wellnessitems wordt bepaald hoeveel ruimte er exact nodig is. Bijvoorbeeld voor voorraadboilers met warm water, de omvormer voor de zonnepanelen, filters en pompen voor jacuzzi en zwembad, de stoomtechniek voor het Turks stoombad, verwarming en de ventilatiesystemen.Het zal niet de eerste keer zijn dat er pas achteraf wordt geconstateerd dat er geen ruimte meer is voor al deze belangrijke technische voorzieningen. Laat mij je helpen bij de indeling van je nieuwe privé spa.

Opslag en ruimte voor schoonmaakartikelen

Als laatste benoem ik hier nog de ruimte die er nodig is voor schoonmaak artikelen, voorraad voor je shop, handdoeken, badjassen en ook eventueel chloor en chemicaliën voor het zwembad of de whirlpool. Die laatste kunnen het beste in een eigen, geventileerde en af te sluiten ruimte worden opgeslagen.Als je zelf de handdoeken en badjassen op locatie wilt wassen hou dan ook rekening met ruimte voor een wasmachine en wasdroger. Het beste in een goed geïsoleerde ruimte om geluidsoverlast in de wellness te voorkomen.

Met deze indeling en tips kun je van jouw eigen privé spa een groot succes maken.

En wil je meer advies en specifieke informatie neem dan contact op. Ik help je graag.

 


Laatste wellness blog artikelen

19 juni 2023

Het Perfecte Interieur voor Jouw Prive Spa: Luxe, Stijl en Ontspanning

Een privé-spa is een oase van rust en ontspanning, waar je kunt ontsnappen aan de drukte va...
19 mei 2023

Een keukenontwerp op maat

Welkom bij mijn weblog! Vandaag wil ik graag de voordelen bespreken van het laten ontwerpen van j...
19 april 2023

Badkamerverlichting: Verlicht je Badkamer met Stijl en Functionaliteit

Badkamerverlichting speelt een essentiële rol in het creëren van een sfeervolle en functionele ru...